Samen met de leden van de fotogroep zaten we in de goede richting om de personen op de aan mij geschonken glasnegatieven te identificeren. We waren vooral bezig met een foto waarop een tuin en een laboratorium te zien zijn. Ik zag een sterke overeenkomst van een persoon op deze foto met die op een foto gepubliceerd door de Universiteitsmuseum van Utrecht. Ik meende een bekende plantkundige te herkennen en de foto van het museum was in de Oude Hortus gemaakt. Door in die richting te zoeken kwamen we een heel eind maar dat resulteerde niet tot werkelijke identificatie.

briefje_1920x1920

Ik besloot om de vier in de negatieven doosjes bijgesloten briefjes op de Facebook groep ‘Durf te vragen’ te publiceren omdat ik het handschrift niet goed kon ontcijferen. Mijn leesvaardigheid bleef vooral hangen op de naam die begint met een L. Er werden veel suggesties gedaan en een aantal keren werd de naam Loekie genoemd. Tot het verlossende antwoord van Irina van der male kwam. Zij had door te Googelen een familieadvertentie gevonden waar alle namen op stonden die ook op de briefjes waren geschreven.

Familieadvertentie

Ondertussen heb ik via het Utrechts, Delfts en Amsterdams archief flink wat informatie over de familie gevonden en kan in ieder geval verklappen dat het een interessant verhaal is. Ik ben er 100% zeker van dat degene die mij toendertijd  de negatieven cadeau heeft gedaan Loekie moet zijn geweest. Waarvan ik nu weet dat haar gegeven namen Louise Helene zijn, het meisje op de foto bovenaan dit artikel. Wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, laat je naam en email achter.