Wanneer ik foto’s selecteer voor Crisiscolors zoek ik vaak beelden die mij esthetisch of emotioneel aanspreken. Deze foto van Russell Lee viel natuurlijk op door zijn klassieke compositie van convergerende lijnen. Een boer is in de verte zijn flink stuk land met twee muilezels aan het bewerken.

Malheur County, Oregon 1941
Malheur County, Oregon 1941. Ingekleurd.

De foto is gemaakt aan het begin van de tweede wereldoorlog in Malheur County, Oregon. De county was een gebied van vooral mijnwerkers door de ontdekking van goud. Maar wat was de malheur (pech) waardoor deze county zijn naam kreeg?

Die ellende viel gelukkig mee want de naam is gekoppeld aan de rivier de Malheur. En die rivier werd flink bevolkt door bevers. Een mooie plek voor bonthandelaren om de prachtige vachten van deze knagende beesten te verkrijgen. Maar de malheur ontstond nadat de bevers gevangen waren, die werden namelijk door indianen gestolen en de handelaren bleven met lege handen aan de rivier staan.

Maar deze dagen heerst daar denk ik ook wel wat malheur omdat het grootste deel van de bevolking uit blanke Republikeinen bestaat. En ik kan me zo voorstellen dat een deel daarvan echte Trump aanhangers zijn. Dus wellicht zijn ze in Malheur County nu een beetje in een mineur stemming.

Bestel deze foto als Fine Art print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, laat je naam en email achter.