Neem een abonnement!

Achtergrond verhalen, kortingen, gratis Fine Art Prints, Photoshop lessen, persoonlijke begeleiding.

Crisis Colors is een sub website van digidoka.nl. Op deze website gaat het vooral over oude foto's. Het digitaliseren van fotomateriaal, restaureren, onderzoek doen en achtergrondverhalen over mijn projecten. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, genealogie en fotografie? Dan zit je hier goed. Krijg tips en trucs om foto's te restaureren of in te kleuren met behulp van Photoshop. Ontvang gratis Fine Art prints van beroemde fotografen. Lees alles over de inhoud van 13 doosjes glasnegatieven en wat ik daarmee gedaan heb. Leer creatief fotograferen en bijzondere collages te maken. En nog veel meer...

Een abonnement is geldig voor en jaar en wordt niet automatisch verlengd.

Print

Ongeveer 30 jaar geleden kreeg ik van een mij onbekende dame 13 doosjes met glasnegatieven. Ze verdwenen voor lange tijd achter een luik op zolder. In 2020 besloot ik om toch wat met dit materiaal te doen.

Het werd een bijzondere speurtocht naar de identiteit van de mensen. Daarnaast heb ik veel zorg besteed aan archivering en digitale restauratie van het ingesloten materiaal. De foto’s hebben mij geïnspireerd om associatie foto’s te maken en daarvan weer collages.

Al met al een bijzonder boekje. Op deze website vind je nog meer achtergrond verhalen over deze negatieven. En ik laat aan de hand van tutorials zien wat ik na de digitalisering ermee heb gedaan.

Ik restaureer foto's van voornamelijk beroemde fotografen uit de USA gemaakt tussen 1900 en 1950. Deze foto's verkoop ik op digidoka.nl. Met een abonnement ontvang je ieder jaar minimaal 1 afdruk van deze bijzondere afbeeldingen.
(De foto hiernaast is gemaakt door de wereldberoemde fotograaf Ansel Adams)

Ansel Adams