Geri en crisiscolors

Geri van den Boom is ruim 40 jaar professioneel en hobbymatig met fotografie bezig. Door haar genealogie hobby heeft ze interesse gekregen in fotorestauratie en het verleden in het algemeen.

Aan het begin van de Corona crisis heeft zij het public domain werk van Dorothea Lange ontdekt. Deze fotograaf was werkzaam tijdens de grote crisis in Amerika. Geri is een selectie gaan restaureren en inkleuren.

Zo is crisiscolors ontstaan. Ik kreeg zoveel leuke reacties op het restauratie en inkleurwerk op Twitter en Facebook. Dus ik bedacht dat deze mensen ook wel interesse in mooi vervaardigde foto afdrukken zouden hebben.

Zij ontdekte dat een aantal bedrijven in de USA met hetzelfde idee waren gekomen en inmiddels het werk daar verkopen en exposeren.

Maar de prijskaartjes verschillen nogal. We hebben zelf voor een betaalbare prijs gekozen die al het werk dat er aan wordt besteed nauwelijks dekt. Maar er wordt met veel plezier aan deze prachtige beelden gewerkt die een museumstuk in je woonkamer zijn.

De fotografen

  • George Hendrik Breitner
  • Dorothea Lange
  • Berenice Abbott
  • Russell Lee

Ze sluit niet uit dat naast deze fotografen het werk van anderen op deze website verschijnt. Het zijn altijd beelden die haar persoonlijk aanspreken.

Zo heeft ze een prachtige serie van het Amsterdam gefotografeerd aan het einde van de 19de eeuw.

Maar is ook bezig met een glasnegatieven project. Deze negatieven heeft ze op een bijzondere manier verkregen en is aan het kijken of ze van dit werk een mooi boek kan maken.

Feitjes

De shop wordt regelmatig gevuld met nieuw werk. Zorg dat je tijdig bezitter wordt van één van de beperkt verkrijgbare kunstwerken.

Foto's geselecteerd

Gerestaureerd

Ingekleurd

Te koop

nl_NLDutch